Categorii

Newsletter

Diferența dintre uleiul presat la rece și uleiul rafinat

 

 

Ați gustat vreodată uleiul pe care îl folosiți în propria gospodărie? Nu? Vă sfătuim să o faceți. Uleiul este, totuși, un ingredient pe care-l folosiți zilnic în alimentația dvs. și a familiei dvs.


Dacă totuși folosiți ulei presat la rece, gustându-l veți avea plăcuta surpriză să constatați ca au un gust plăcut de semințe și un miros de asemenea plăcut, natural.


Dacă folosiți oricare alt ulei rafinat chimic, gustându-l veți avea neplăcuta surpriză să constatați că nu are nici gust, nici miros de semințe oleaginoase, dimpotrivă poate avea un gust grețos, apos, cu mirosuri străine nu prea plăcute.



Pentru uleiul presat la rece din seminte de floarea soarelui CARDINAL, pe care multi consumatori de elita il cunosc si il folosesc de multi ani in folosul sanatatii lor, am conceput o tehnologie proprie de selectare, pana la purificarea totala a semintelor de foarte buna calitate. Presarea acestor seminte se realizeaza cu ajutorul unor utilaje speciale, de asemenea de conceptie proprie, produse in exemplare unice, care realizeaza o stoarcere a uleiului foarte delicata, la temperaturi de presare apropiate de temperatura corpului uman.  Printr-o tehnologie proprie, ce imbina tehnici traditionale cu elemente de varf tehnologic, filtrarea se realizeaza numai mecanic, FARA NICI UN ADAOS si are ca rezultat un ulei pur, FARA PIC DE APA, de o limpiditate deosebita, stabila chiar si la variatii mai mari ale temperaturii ambientului.


Acesta este procedeul simplu, prin care reusim sa producem un ulei natural, cu un mare continut de viatmine si acizi grasi polinesaturati, benefic pentru organismul uman, avand chiar si unele efecte curative, asa cum puteti vedea in paginile de prezentare a uleiurilor de pe site.

DE CE NU ULEIURILE RAFINATE CHIMIC  
Spre deosebire de uleiurile din productia noastra, care sunt PRESATE LA RECE, limpezite doar prin strecurare mecanica fina si nerafinate chimic, oriceALTE uleiuri sunt produse pe cale industriala, si rafinate chimic.Rafinarea industriala a unui ulei este de regula chimica si presupune  indepartarea  unor substante si corpuri straine  prin metode fizice si chimice.
Dar in urma rafinarii chimice, rezulta un produs ce, desi il numim ulei, contine  o prea mica parte din uleiul initial, continut in semintele din care a fost extras, avand in plus si apa, dar si resturi toxice insemnate din substantele chimice  cu care a fost rafinat.
 Acest lucru se intampla deoarece industria producatoare de ulei RAFINAT s-a dezvoltat pe principiul  rentabilizarii maxime, chiar si in detrimentul calitatii. Fara o prea severa  selectare a semintelor, pentru a se obtine un randament mare, extractia se face din seminte incinse, chiar prajite. Uleiul brut obtinut , supus astfel unui proces de rancezire rapida, nu poate fi  consumat ca atare datorita gustului si mirosului extrem de neplacute. Pentru cosmetizarea acestui produs, se recurge la rafinare fizica si chimica . In prima parte a rafinarii, cu  soda caustica (NAOH) se neutralizeaza marea majoritate a acizilor grasi polinesaturati ce se transforma in sapun . Dupa indepartarea sapunului, uleiul  se filtraza si se trateaza cu acid sulfuric (H2SO4) sau mai nou cu acid fosforic pentru neutralizare si pentru ca uleiul sa aiba un aspect sclipitor . In final dupa ce a fost incalzit de citeva ori pana la temperaturi de peste 150 C uleiul  rafinat se mai spala cu abur supra incalzit(300 C) pentru a se decolora si indeparta toate mirosurile nedorite, dar si pentru a se introduce o cantitate de apa care sa-i sporeasca si mai mult rentabilitatea financiara .  Din acest moment uleiul rafinat chimic capata un nume si este mai cautat sau nu pe piata, in functie de pret si de reclama ce i se va face. Consumatorul  va spune ca este mai bun sau mai rau , apreciind doar culoarea si evident gustul care, gretos fiind, nu -i excita intr-un mod prea placut papilele gustative.
Iata ce consuma persoanele care includ in alimentatia lor uleiuri rafinate !
 

Aveti acum explicatia de ce persoanele sensibile cu stomacul nu suporta prajelile , de ce se consuma atat de mult ulei rafinat (30%ulei+70%apa)la mancare , de ce ne simtim rau cand consumam mancaruri si sosuri pe baza de legume prajite in ulei. Exemplul cel mai reprezentativ este zacusca, care preparata cu ulei rafinat nu poate fi consumata de persoane cu digestie dificila, dar preparata cu ulei Cardinal poate satisface cele mai sensibile gusturi si nu provoaca neplaceri gastrice nimanui. .

 

Explicatia vine singura:


•oricat de bine s-ar doza soda caustica ,sau acidul sulfuric  o parte din aceste substante raman in continutul uleiului rafinat chimic si este ingerata odata cu alimentele preparate cu ulei rafinat chimic.
•incalzirile repetate distrug si altereaza intr-un ulei rafinat chimic tot ce ar mai fi ramas la presare din uleiul vegetal pur.
 la final uleiul rafinat chimic se mai "innobileaza" cu un conservant  pentru ca sa nu se rancezeasca nici peste 2 ani de la fabricatie . Usor de observat este si procentul de apa pe care o contine inglobata prin tehnologia de rafinare, care depaseste lejer 50%. Asa se explica evaporarea nefireasca a uleiului rafinat chimic, dupa fiecare prajire.

Din ce in ce mai mult, pentru marirea extractiei de ulei industrial, rafinat chimic si implicit,  micsorarea pretului de vanzare,  se foloseste   spalarea cu benzen a reziduurilor de seminte rezultate de la prima presare si eliminarea benzenului din uleiul rezultat, prin evaporare. (Tehnologiile moderne de producere a uleiului rafinat chimicnici nu mai prevad stoarcerea mecanica ci direct extractia cu solvent ) Aceasta in conditiile in care benzenul are o fractie volatila, care se evapora si una grea, care nu se evapora si care este cancerigena. Ghiciti singuri ce fel de ulei rafinat rezulta in urma unei asemenea operatii !


Coș  

produs (gol)

DATE DE CONTACT


TELEFOANE
0757 555 301 Orange
0721 540 921 Vodafone
0784 718 775 Cosmote
0771 228 947 DigiMobil
0356 007 324 Tel/Fax

E-MAIL
info@pronat.ro

ADRESA SEDIU:
Calea Torontalului, DN6 KM 560 +800 m, STANGA, Timisoara, Timis

CONSULTANTA ONLINE
Contactati-ne pe messenger
id: pronattimisoara

sau accesati direct icoana de yahoo:


Blog Dr.Pronat










Sucuri din superfructe

Regulat - concentrat de enzime

Blog Dr.Pronat

Spot Pronat
Program de Restituiri
De ce iubim Pronat

Viziteaza magazinul Pronat - produse naturale pe ShopMania

Voir la fiche marchand sur Fia-net.com